Wat kunnen we verwachten van het WK in Rusland?

Aug 16, 2017 | 0 comments

Op 14 juni 2018 start het wereldkampioenschap in Rusland. Een maand later op 15 juli om 17.00uur Nederlandse tijd vindt de finale plaats  in het Luzhniki stadion, in de hoofdstad Moskou. Gedurende deze periode strijden er 32 landen voor die felbegeerde gouden beker.

Titelverdediger

De laatste WK die in 2014 in Brazilië plaatsvond werd gedomineerd door Duitsland. De Duitsers waren wonnen terecht het WK. Dat was inmiddels de 4e x dat de zij de titel in ontvangst mochten nemen. Hiermee staan zij nog samen met Italië, 1 titel achter het land wat de meeste WK-titels op haar naam heeft: Brazilië.

Kwalificatie

We zitten inmiddels in speelronde 6 van 10. Vanaf 31 augustus gaat speelronde 7 van start. De recente standen, programma’s en uitslagen kunt u hier Volgen. Na de eerstvolgende speelronde kunnen een aantal ploegen, waaronder Duitsland, Polen en Zwitserland  zich al verzekeren van een ticket.

Voorspellingen

Doe net als duizenden andere voetbalfans mee aan onze gratis wk voetbalpoule en voorspel de uitslagen van de wedstrijden. Versla heel Nederland en maak kans op geweldige prijzen. Wil je onderling een poule met vrienden creëren dan kan dat ook. Houdt deze pagina in de gaten om je binnenkort in te schrijven en op de hoogte te blijven alle verdere ontwikkelingen.

Innovaties WK

De FIFA gaat tijdens het WK 2018 in Rusland definitief gebruikmaken van de videoscheidsrechter. Momenteel wordt op de Confederations Cup, eveneens in Rusland, geëxperimenteerd met de videoscheidsrechter. FIFA-voorzitter Infantino ziet het als een soort generale repetitie.

Supporters hebben volgend jaar een speciale identiteitskaart voor fans nodig als ze het WK voetbal in Rusland willen bezoeken. De maatregel is bedoeld om het gevaar voor supportersgeweld in te dammen.

De FIFA gaat deze maand bij de Confederations Cup in Rusland extra letten op uitingen van racisme of discriminatie door toeschouwers.  Scheidsrechters hebben van de wereldvoetbalbond woensdag de nadrukkelijke bevoegdheid gekregen om wedstrijden stil te leggen, voor langere tijd te onderbreken of zelfs helemaal te staken bij wangedrag van supporters op dit gebied.

 

0 Comments

Submit a Comment